Рим якого ти не бачив

Місця котрі варті уваги, та туристи їх оминають
Рим - це місто, яке приваблює мільйони туристів з усього світу. Тут є безліч визначних пам'яток, таких як Колізей, Ватикан, Фонтан Ді Треві, і багато інших. Проте, на мою думку, є деякі місця в Римі, які звичайно обходять увагою туристів, але вони є неймовірно цікавими та додають місту додаткового колориту.
Квартал Трастевере
Одним з таких місць є квартал Трастевере. Це історичний район, який розташований за річкою Тібр. Тут ви знайдете вулички з вишуканими ресторанами, кафе та магазинами, які спеціалізуються на місцевих ремеслах та італійській кухні. Трастевере - це також домівки багатьох художників та митців, і ви можете побачити їхні роботи в багатьох галереях та художніх студіях в районі.
Не менш цікавим є квартал Тестаччо. Цей район відомий своїми вуличками, які виглядають так, ніби ви потрапили у часову петлю і опинилися у середині старовинного Риму. Тут можна знайти безліч місць для фотографій та маленьких кафе з традиційними італійськими стравами.
Пішки чи на скутері, головне там де немає туристів
Ще одним цікавим місцем є Віла Торлоніа. Це приватна вілла, яка була побудована в середині XIX століття, і вона є однією з найбільш вражаючих будівель у Римі. Віла оточена величним парком, де ви можете прогулятися між високими деревами та газонами. У віллі є музей, який вміщує багато цікавих виставок, які присвячені різним епохам історії Риму.

Базиліка Сан-Лоренцо-Фуорі-Ле-Мура. Ця церква датується IX століттям, і вона була споруджена незвичайним способом - з використанням стародавніх кам'яних блоків, які були зібрані з руїн стародавнього Рима

Район Монте Тестаккіо. Цей район розташований на горі, яка забезпечує прекрасний вид на місто. Тут можна знайти безліч галерей мистецтв та студій місцевих художників. Також район відомий своїми незвичайними магазинами та кафе.

Іншим маловідомим місцем у Римі є сади Aventino. Це прекрасне місце для прогулянок та відпочинку від шуму міста. Тут можна знайти красиві фонтани та скульптури, а також відвідати Оранжерею - великий скляний будинок, де вирощуються різноманітні рослини.

Однією з таких місцин є район Пінціо (Pincio), розташований на пагорбі поруч з Площею Іспанії. Це місце пропонує чудовий вид на Рим, особливо на Площу Іспанії. Тут можна прогулятись по красивому парку, який перетворився з колишньої вілли Боргезе, а також знайти скульптури відомих художників.
Базиліка святого Павла за мурами відома і вражає та крипта Капучинів може бути навіть дещо лячною.
Район Тор де' Спаньє (Tor de'Specchi), де можна знайти декілька кращих видів Риму. Це місце відоме своїми панорамами та гастрономічними можливостями. Тут можна відвідати такі місця, як Антична вежа, Відкритий театр та Базиліка святого Павла за мурами.

Крім того, існує декілька красивих крипт, які можна відвідати в Римі. Одна з них - Крипта Капучинів (Crypt of the Capuchins), розташована під монастирем Капучинів. Ця крипта оформлена людськими кістками та черепами тож може бути дещо лячно, але здатна зробити на відвідувачів глибокі враження.

Місто з найбільшою кількістю фонтанів - так це Рим!
Рим - це місто, де історія, культура та кулінарні витвори місцевих жителів переплітаються в одному місці. Отже, якщо ви хочете відчути смак життя, то вам потрібно відвідати Рим.

Одним з цікавих фактів є те, що Рим має найбільшу кількість фонтанів у світі, і Фонтан Треві - найвідоміший з них. Будь-який турист, який кине монету в Фонтан Треві, повинен повернутися до Риму, згідно з місцевою легендою.

Автор - Василь Мікула
Поділитися на Facebook: